Aloitinpa kirjoittelemaan tällaista blogia rehuja silmällä pitäen :) Lähinnä omaksi iloksi ja muistamiseksi. Tällä  hetkellä taloudesta löytyy nämä rehut: (* -merkityt omia kasvatteja). Todennäköisesti listalta puuttuu muutama rehu, jotka pitää jälkikäteen listata.

 

-Kolibrikukka *

-Jukkapalmu

-Viirivehka x 2

-Kultaköynnös x 2

-Tammi *

-Avokado *

-Kuparilehti x 3

-Peikonlehti

-Vuoripalmu

-Aasinkorva

-Uurremuori

-Liuska-aralia

-Saniainen x 2

-Traakkipuu

-Täplätraakkipuu

-Limoviikuna

-Puupapu

-Rahapuu

-Kelloköynnös (kokeilu)

-Varjoviikuna

-sitruunapuu*

-mandariinipuu*

-appelsiinipuu*

-omenapuu*

-Jokin kaktus (heh)

Tänään tilasin lisää siemeniä Hollanista: kolibrikukka (ihana rehu), etopianbanaania, cassia grandis (black out, en muista suomalaista versiota), tacca nivea, tacca integrifolia, kummituskasvi, passiflora foetida ja passiflora edulis. Noista eniten odotan silti taccoja sekä kummituskasvia...No, ehkä myös passioneja sekä myös kolibrikukkaa ja banaania. Ei silti pidä unohtaa cassia :) Eli kaikkia odota ihan into piukeana. Pääsee taas käärmeterraario myös toiseen käyttöön eli idätysboksiksi. Onneksi 500 litraiseen terraan mahtuu niin käärmeet (kaksi viljistä) kuin muutama rehupurkkikin. Toivottavasti ei siunaannu pikkukäärmeitä, niin ei tarvitse miettiä uutta idätyspaikkaa. Pistin lämpömittarin jääkaapin päälle, että näen paljonko siellä on lämpöasteita.

Taccat pitäisi idättää +26-27c asteessa eli hyvin lämpimässä. Saa nähdä lähteekö tacat edes itämään. Hiukan huonoja kokemuksia idätyksistä. Talvella tilasin 40e:lla siemeniä eräästä suomalaisesta puljusta (HUOM! ei pulju.net) ja vain muutama siemen lähti itämään. Nekin muutamat koiranpentu kerkesi syökästä. Harmi, kun en uskonut kasvipalstan varoituksia kyseisen puljun huonoista siemenistä.